[...] posiłkami potreningowymi, posiłkami złożonych z ograniczonym makroskładnikiem itp. Na początek dobrze jest poukładać wszystkie posiłki jako zbilansowane, czyli zawierające białko, węglowodany i tłuszcze. Skąd czerpać makroskładniki? Najlepszymi dla nas produktami są te, które są najmniej przetworzone. Mamy wówczas większość pewność, że wiemy co [...]
[...] Najłatwiej takie koktajle zrobić z owoców jednak nie będzie to wówczas w pełni zbilansowany posiłek. Owoce to węglowodany a docelowo chcemy by nasz posiłek zawierał jeszcze białko i tłuszcze. Tak naprawdę mając blender czy inny podobne urządzenie mamy szerokie spektrum możliwości. Skąd pozyskać źródła białka, z których da się przyrządzić [...]
[...] _________ Makroskładniki, gramaturę i kalorię znajdziesz na trzecim zdjęciu. _________ Odważone produkty poniżej wkładamy do jednej miski i miksujemy ok. 60 sekund. - białko - sos niskokaloryczny znanej firmy - twaróg chudy - 12 skruszonych tabletek słodzika - 5gr rozpuszczonej żelatyny w 150ml wody _________ Płatki cornflakes i ¾ naszego [...]
[...] jest hormonem anabolicznym, i jest nim faktycznie. Kulturyści używają obecnie insuliny, ponieważ jest legalna, więc wstrzykują ją sobie, gdyż buduje ona mięśnie i magazynuje białko. Mniej znanym faktem jest, ze insulina magazynuje także magnez. Wspomnieliśmy o jej roli odnośnie witaminy C, ona ma udział w przechowywaniu wszelkich składników [...]
[...] często w towarzystwie kurczaka lub warzyw. Im więcej ich spożywasz tym bardziej się do nich upodabniasz - Jesz jak Sycylijczyk wyglądasz jak Tokijczyk! Skład produktu: Wartość odżywcza: 260g masa netto po odcieku: 200g Wartości odżywcze / 100g wartość energetyczna 27kj / 6.4kcal węglowodany: 0.5g cukier: 0g białko: 0g tłuszcz: 0g błonnik: 4.5g
Wiadomo, że dopięta dieta > białko + gainer Wolałem zapytać konkretnie o ten produkt, bo kiedyś na forum mocno odradzali produkty 'trzyliterowych firm' i mówili, ze przekłamują skład, który na pierwszy rzut oka jest dosyć niezły, jak za tą cenę.
[...] np. kwasowo-zasadowej - jest paliwem energetycznym, aby spalić 1g białka potrzebujemy 4 kcal - jest nośnikiem minerałów i witamin - jest budulcem mięśni Gdzie występuje białko? - mięso oraz produkty z niego wytworzone (wędliny, kiełbasy, pasztety, pieczenie i inne) – drób, wołowina, wieprzowina, dziczyzna - ryby i owoce morza - jaja - [...]
Jak pić odżywkę białkową? Odżywki białkowe stanowią duże udogodnienie dla sportowców. Dostarczają bowiem łatwostrawnych i szybko przyswajalnych protein. Stanowią pełnowartościowe źródło aminokwasów, które niezbędne są do właściwej regeneracji i hipertrofii mięśniowej. Do tego są łatwe do przygotowania i do spożycia. Często pojawiają się pytania, [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej jest celem w zasadzie każdego z nas. Jak nie obecnie, to w najbliższym czasie. Nikt bowiem nie ma na tyle niskiego poziomu tkanki tłuszczowej przez wszystkie dni w roku, co rok, aby nigdy nie musiał redukować. Z tego też względu zdecydowanie warto zapoznać się z jej podstawami. Po to, aby redukować jak najwięcej tkanki [...]
[...] ilości białka powodować będzie zaparcia i wzdęcia, oraz możliwe gazy. Zaleca się minimum 2-3 litry wody wysokozmineralizowanej dziennie. 4. Niedokwaszony żołądek - białko trawione jest w żołądku. Jeżeli mamy zbyt niskie pH soku żołądkowego, niestrawione białko przechodzi do jelit, gdzie aminokwasy nie mogą być przyswojone. Pokarm zalega [...]
[...] Podsumowanie: • izolat (WPI) ma bardzo mało tłuszczu (np. 0.5-1%) oraz bardzo mało laktozy (do 2%) w porównaniu do koncentratu białka serwatkowego (WPC), • współczesne białko WPC może mieć nawet kilka % laktozy, starsze produkty miały nawet do 55% laktozy, • współczesne białko WPC może mieć do kilku % tłuszczu, starsze produkty do 10%, [...]
[...] pieczywie czy surówkach - dlatego tak ważne jest, by zawsze czytać skład. Zadbaj o odpowiednią podaż białka Dieta w dzisiejszych czasach jest coraz bardziej uboga w białko, dlatego tak ważne jest zapewnienie odpowiedniej jego ilości w naszej diecie, na co powinny zwrócić uwagę nie tylko osoby aktywne fizycznie, ale każdy z nas. [...]
[...] wysokoproteinowe batoniki, które w bardzo ciekawy sposób urozmaicają naszą dietę. Zadbaj o odpowiednią podaż białka Dieta w dzisiejszych czasach jest coraz bardziej uboga w białko, dlatego tak ważne jest zapewnienie odpowiedniej jego ilości w naszej diecie, na co powinny zwrócić uwagę nie tylko osoby aktywne fizycznie, ale każdy z nas. [...]
[...] te produkty tzn z mojego wnioskowania wychodzi, że podział BTW to jest na opakowaniu każdego produktu np. ja na opakowaniu ryżu 100g produktu zawiera 360kcal w tym białko 8,5 g węglowodany 80,1 g i tłuszcz 0,7g i przez to rozumie, że podliczam te wartości w produktach aby łacznie wyszło moje założenie czyli 2400 kcal. Jeśli dobrze [...]
[...] 4tyg -200kcal nastepne 4tyg -300kcal nastepne 4tyg -400kcal 11.Jaki jest najlepszy przelcznik b/ww/t na kg masy ciala na redukcji?Pisales na poczatku tematu ze "białko 2-2,5 grama na kilogram masy ciała, ww-2g/kgmc i tylko okołotreningowo i ewentualnie rano, tłuszcz - reszta." Trzymac sie tego ;)? Jezeli potrzeba jakis danych to [...]
[...] zdrowe są tzw. złe tłuszcze. Mówisz że drogie, no porównajmy sobie np ser żółty do sera białego ser żółty edamski 15zł/kg(albo i więcej) / twaróg chudy 10zł/kg w 100g białko 24,0/ 19,8 tłuszcze 21,5(w wiekszości tł nasycosny)/ 0,5 węglowodany 0,1/ 3,5 kacl [...]
[...] gramach surowej piersi z kurczaka bez skóry znajduje się około 21g białka. Białko pod wpływem obróbki termicznej zawsze ulega denaturacji. Niezależnie od tego, czy jest to białko z mięsa, jaj czy odżywki białkowej. Zawsze do dziennego bilansu wliczamy wartości surowych produktów. ilość białka w kurczaku przechowywanym w lodówce nie ulega [...]
[...] Jest bowiem budulcem mięśni. Dlatego też warto poznać zalecenia tego ile białka spożywać w ciągu dnia, z jakich źródeł należy korzystać, oraz do czego służy odżywka białkowa. Zalecane ilości białka, gdy celem naszym jest kształtowanie sylwetki, to ilości od 1,7 do 2,2 g/kg masy ciała. Jest to już spora ilość, w zupełności wystarczająca, [...]
Dobrnąłem do końca :) Dobry post. Ale mam kilka pytań. Szykuje się do przejścia na dietę aby zrobić trochę masy. Tzn nie jem produktów przetworzonych, jem 5-6 posiłków kupuje produkty (mam oliwę z oliwek olej lniany, orzechy włoskie, kasze, ryżę biały dziki brązowy) płatki owsiane, rodzynki, tuńczyki, śledzie, ryby w zamrażarce różne rodzaje [...]